PAIKKO®
Oppimisympäristön tunnistamisraportti
Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla.
Oppimisympäristön tunnistaminen
Tämän oppimisympäristön tunnistaminen on toteutettu PAIKKO®- järjestelmän mukaisesti. Tunnistustyön työyksikössä on suorittanut ulkopuolinen asiantuntija, jolla on riittävä asiantuntemus ammatillisen tutkinnon perusteesta.
PAIKKO® on Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n hallinnoima järjestelmä, jonka työkaluja ovat ammatillisten perustutkintojen työversiot, oppimisympäristöjen raportit sekä osaamistodistus. Malli perustuu vuosina 2012-2018 toteutettujen ESR –hankkeiden tekemään kehittämistyöhön.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 2022
Perusteen nimi | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |
---|---|
Määräyksen diaarinumero | OPH-5085-2021 |
Koulutukset | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |
Osaamisalat | Asiakaspalvelun osaamisala |
Ruokapalvelun osaamisala | |
Tutkintonimikkeet | Tarjoilija |
Kokki | |
Voimaantulo | 01.08.2022 |
ePerusteet | https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854763/tiedot |
Organisaatio
Kuhmon kaupunki
Toimintayksikkö
Tuupalan koulun tuotantokeittiö, Peuranpolku 5, 88900 Kuhmo
Yhteyshenkilöt
Jenny Myllykangas, esimies, 044 725 5353, jenny.myllykangas@kuhmo.fi
Kotisivut ja sosiaalinen media
Kotisivut: https://www.kuhmo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/perusopetus/kouluruokailu/
Oppimisympäristö tunnistettu
12.05.2022
Ulkopuolinen oppimisympäristön tunnistaja
Satu Help, ammatillinen opettaja , Kainuun ammattiopisto, Oppilaitoksen edustaja
Oppimisympäristöraportti päivitetty
29.01.2024
PAIKKO yhteyshenkilöt
Susanna Uusitalo Laatupäällikkö 0400 304 108 | Kirsi Hiekkala Suunnittelija 050 380 3022 | etunimi.sukunimi@kyt.fi www.paikko.fi |
---|
Oppimisympäristön kuvaus
Organisaation ja työ- ja toimintaympäristön kuvaus
Kuhmon kaupungin Ateriapalveluiden tärkeimpiä tehtäviä on tuottaa laadukas, turvallinen sekä kustannustehokas ateria kullekin asiakasryhmälleen. Osaava henkilöstö suunnittelee ja toteuttaa ateriat asiakaslähtöisesti käyttäen ensiluokkaisia ja turvallisia elintarvikkeita. Suunnittelun pohjana käytämme valtakunnallisia ravitsemussuosituksia sekä huomioimme erityisruokavaliot.
Kuhmon kaupungissa toimii Tuupalan keskuskeittiö, joka vastaa päivähoidon, koulujen, ikäihmisten, toimintakeskusten, asumispalveluyksiköiden, hoitokoti Honkalinnan ja terveyskeskussairaalan ateriapalveluista sekä Kotihoidon aterioista. Keskuskeittiön lisäksi on 2 päiväkotien jakelukeittiötä, sekä kaksi kyläkoulujen keittiötä.
Tuupalan koulun tuotantokeittiössä valmistetaan kouluruoka keskustan kouluille ruokahuollon suunnitteleman ruokalistan mukaisesti.
Miten tunnistetut tutkinnon osat/ammattitaitovaatimukset toteutuvat käytännön työtehtävissä
Toiminnassa toteutuvat monipuolisesti Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon tässä raportissa kuvattuihin ammattitaitovaatimuksiin liittyvät työtehtävät.
Käytännön työtehtävät:
Harjoittelija pääsee tekemään ensin avustavia keittiötehtäviä (ruuan esivalmistelut, tiski/astiahuolto, siivous yms.), mutta taitojen karttuessa pääsee myös tekemään oikeita kokin työtehtäviä.
Kokkipuolella 3 kokkia tekee aamiaista ja lounasta aamuvuoroissa. Dieettikokki tekee erityisruokavaliot ja päivälliskokki tekee päivällisruuat.
Kotipalvelutyöntekijä hoitaa kotipalveluruuat ja siihen liittyvät tietokonetyöt (uudet asiakkaat, keskeytykset).
Salaattivuorolainen hoitaa kylmäkön tehtäviä eli hoitaa salaattien valmistuksen lähteviin yksiköihin ja omaan ruokasaliin.
Pakkarityöntekijä pakkaa kaikki lähtevät elintarvikkeet.
”Tiskareilla” on kolme eri astianhuoltovuoroa, joihin kuuluu astianhuolto sekä aamiais- ja lounasannosruokajaossa mukana oleminen.
Ruokasalityöntekijöillä on kaksi ruokasalivuoroa, toinen vuoro huolehtii kokopäiväisesti ruokasalin ja toinen vuoro avustaa kotipalveluruokien jaossa sekä aamiaissalaatin tekemisessä ja on myös mukana ruokasalissa.
Toiminnan erityispiirteitä
Toiminnassa toteutuu kokonaan Kajaanin ammattiopiston paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa, Cateringpalvelut 15 osp
Ammattitaitovaatimukset opiskelija osaa
• perehtyä ennakolta työtehtäviin ja ajoitukseen
• esivalmistaa ja valmistaa / tarjoilee tuotteita liikeidean mukaisesti
• laittaa tuotteita esille ja huolehtia tuotteiden riittävyydestä
• valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
• arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Tilat/laitteet/palvelut/menetelmät
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä käytettäviä koneita ja laitteita ovat mm. 5 yhdistelmä uunia, keittopadat 300 l, 200 l, 70 l ja 60 l, induktio- ja keraaminen liesi, jäähdytyskaappi, 6 lämpöallasta, 3 kylmäallasta, 2 painokeittokaappia, lämpövaunut ja -telakat, 2 tunnelipesukonetta, tarjottimien kuljetin.
Henkilöstöresurssit
13 vakituista ja 6 sijaisuuksia tekevää henkilöä.
Valmentautujien/ohjattavien määrä työyksikössä (min-max)
1 - 2
Referenssit
Muuta
Tämän oppimisympäristön tunnistamisraportin päivitys on tehty osana Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen OK-hanketta, jossa edistetään työttömien työnhakijoiden ja työmarkkinoilla heikoimmassa asemassa olevien työllistymistä opinnollistamisen avulla kainuulaisille työpaikoille.
Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2022–31.12.2023.
Kuvat
Tutkinnon muodostuminen
Oppimisympäristössä on mahdollista hankkia osaamista rastitetuista tutkinnon osista.
Pakollinen tutkinnon osa
x Ravitsemispalveluissa toimiminenAsiakaspalvelun osaamisala
- Asiakaspalvelu ja myynti- Annosruokien ja juomien tarjoilu
Ruokapalvelun osaamisala
x Lounasruokien valmistus- Annosruokien valmistus
Valinnaiset tutkinnon osat
- À la carte -ruoanvalmistus- À la carte -tarjoilu
- Juomien myynti ja tarjoilu
- Kahvilapalvelut
- Katu- ja pikaruokapalvelut
- Laivatalouspalvelut
- Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
- Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen
x Suurkeittiön ruokatuotanto
- 3D-tekniikan hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
x Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- Tilaus- ja juhlatarjoilu
- Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen
- Huippuosaajana toimiminen
- Ilmastovastuullinen toiminta
- Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen
- Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen
- Yrityksessä toimiminen
- Yritystoiminnan suunnittelu
Tutkinnon osat
Osaamisen arviointi
Perustutkintojen yleiset arviointikriteerit
Henkilö- toteuttaa työn ohjeiden mukaisesti
- toimii yhteistyökykyisesti
- tarvitsee joissakin tilanteissa lisäohjeita
- hyödyntää työssä tarvittavaa perustietoa
- muuttaa toimintaansa saamansa palautteen mukaisesti
Ammattitaitovaatimukset
Ammattitaitovaatimukset voidaan saavuttaa seuraavilta osin (rastitettu):
Ravitsemispalveluissa toimiminen
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
x palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
x päättää työvuoron työtehtävät
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö valmistautuu työvuoroon.
Henkilö
x pukeutuu tehtävän vaatimalla tavalla työpaikan ohjeiden mukaisesti työvaatteisiin, jalkineisiin sekä päähineeseen
x huolehtii ulkoisesta olemuksestaan sekä henkilökohtaisesta hygieniastaan
x noudattaa työaikoja
x suunnittelee ja aikatauluttaa toisen apuna työvuoronsa tehtäviä
x perehtyy työtään koskeviin puhdistusaineisiin ja käyttää pesuaineita turvallisesti
x kunnostaa toisen apuna asiakas- ja työtiloja sovitulla tavalla
x perehtyy työtään koskeviin työyhteisön sääntöihin, tietosuoja- ja turvallisuusohjeisiin sekä toimintatapoihin
x huomioi oman työnsä suunnittelussa turvallisuuden ja ylläpitää työympäristön turvallisuutta ja ergonomisuutta tutuissa tilanteissa
x perehtyy paikkakunnan ravitsemisalan yrityksiin ja toimipaikkoihin siten, että osaa nimetä niitä
- selvittää toisen apuna työpaikan sosiaalisen median kanavia
Henkilö huolehtii toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta.
Henkilö
x valmistaa ja esivalmistaa työryhmän jäsenenä erilaisista raaka-aineista aamiais- ja lounasruokia tai kunnostaa myyntipisteen
x käsittelee toisen apuna ruokaohjeen mukaisesti tarvittavan määrän raaka-aineita
x hallitsee turvallisesti veitsen käytön annettujen ohjeiden mukaisesti
x käyttää toisen apuna työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä turvallisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti
x välttää ohjattuna hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistuksen tilanteissa
x on perehtynyt kasvis- ja erityisruokavalioihin (laktoositon, maidoton, gluteeniton) siten, että pystyy luotettavasti kertomaan asiakkaille, mitkä tuotteet sopivat heille
x pitää toisen apuna huolen myytävien tuotteiden laadusta ja ennakoi ruokien riittävyyttä
x puhdistaa työtiloja käyttäen asianmukaista työjärjestystä, puhdistusaineita ja menetelmiä
x lajittelee jätteet jätehuolto-ohjeiden mukaisesti
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa
Henkilö palvelee asiakkaita, myy tuotteita ja rekisteröi myyntiä.
Henkilö
x toimii tarjoiluun ja asiakaspalveluun liittyvissä tehtävissä
- tunnistaa ohjatusti erilaiset maksutavat ja maksuvälineet
- käyttää myynnin rekisteröinnissä tutuissa työtilanteissa kassaa tai kassajärjestelmää
x toimii hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti
Henkilö päättää työvuoron työtehtävät.
Henkilö
x puhdistaa koneita ja laitteita, kokoaa, purkaa ja puhdistaa astiapesukoneen sekä kahvinkeittimen
x loppusiivoaa ja järjestää toisen apuna työ- ja asiakastiloja
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x siirtyy työryhmän jäsenenä seuraavaan annettuun työtehtävään työlistan mukaisesti
x pystyy toimimaan erilaisten ihmisten kanssa työyhteisössä ja pyytää tarvitessaan apua muilta
x noudattaa annettuja ohjeita eikä aiheuta toiminnallaan vaaraa
x noudattaa ergonomiaohjeita ja ylläpitää työkykyään
x toimii hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontaohjeita
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
Lounasruokien valmistus
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x valmistaa lounasruokia ja leivontatuotteita
x palvella asiakkaita
x tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö vastaanottaa, varastoi ja käsittelee raaka-aineita.
Henkilö
x ajoittaa ja jaksottaa työtänsä työryhmän jäsenenä
x vastaanottaa, varastoi ja käsittelee raaka-aineita ja muita tarvikkeita ohjeen mukaan (FIFO) hävikkiä välttäen ja ergonomisesti oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
x järjestää itselleen ergonomisesti turvallisen työympäristön
x tunnistaa ja käsittelee työpaikan tavallisimpia raaka-aineita, arvioi niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti ja kertoo ohjatusti tuotteiden alkuperän
x valitsee, esikäsittelee ja käyttää lounasruokien raaka-aineita ohjeen mukaisesti hävikkiä välttäen
x noudattaa työpaikan turvallisuusohjeita ja -määräyksiä
Henkilö valmistaa lounasruokia ja leivontatuotteita.
Henkilö
x käyttää ekologisesti toisen apuna lounasruokien valmistuksessa ja leivonnassa tarvittavia työpaikan koneita, laitteita ja välineitä ja puhdistaa laitteet taloudellisesti
x käsittelee ja käyttää eri jalostusasteella olevia elintarvikkeita ohjeen mukaan (kuorimattomia ja kuorittuja kasviksia, juureksia sekä pakasteita, sous-vide)
x valmistaa toisen apuna määrätyn lounaslistan tai arvioidun asiakasmäärän mukaan lounasruokia ja leivonnaisia tavallisimmilla menetelmillä hyödyntäen työpaikan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmaa
x muuntaa toisen apuna ruoka-annoksia asiakkaiden tai asiakasryhmien tarpeet huomioiden
x suurentaa, pienentää ja muuntaa ruokaohjeita ohjeiden mukaan käyttäen alan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmaa
x laittaa lounasruoat esille ohjeiden mukaisesti linjastoon tai noutopöytään ja huolehtii niiden riittävyydestä ja siisteydestä
x toimii ohjeiden mukaan yllättävissä ja erilaisissa työtilanteissa
x on perehtynyt terveellisen ravitsemuksen perusperiaatteisiin siten, että pystyy valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa lounasruokaa
x on perehtynyt ruoan kannattavaan ja kestävän kehityksen mukaiseen valmistamiseen siten, että kokoaa ympäristöystävällisen lautasmallin
x on perehtynyt ohjeen mukaan kasvis- ja erityisruokavalioihin (laktoositon, maidoton, gluteeniton) sekä tulkitsee tuoteselosteita siten, että pystyy valmistamaan toisen apuna tavallisimpia erityisruokavalioiden mukaisia lounasruokia
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa
Henkilö palvelee asiakkaita.
Henkilö
x on perehtynyt työpaikan sosiaalisen median kanaviin ja pystyy hyödyntämään ohjatusti erilaisia sosiaalisen median kanavia
x on perehtynyt ruokalistan suunnittelun periaatteisiin ja pystyy esittelemään, millaisista ruokalajeista työpaikan lounaslista koostuu ja osallistuu tarvittaessa ruokalistan suunnitteluun ohjatusti
x on perehtynyt eri ruokalajeihin ja työpaikan raaka-aineisiin siten, että pystyy kertomaan ruokalajeista ja raaka-aineista ja niiden alkuperästä
x laittaa lounaan ruokalajit esille linjastoon tai muutoin sovitulla tavalla
x dokumentoi ruokahävikkiä tarvittaessa toisen apuna
x palvelee asiakkaita ystävällisesti palvelumallin mukaisesti, mutta tarvitsee välillä ohjausta
x säilyttää ohjeen mukaan raaka-aineita sekä ruokia myös tarjoilun aikana oikeissa lämpötiloissa sekä pitää huolen siisteydestä
x toimii ohjattuna laatuvaatimusten mukaisesti
Henkilö tekee työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät.
Henkilö
x siistii ja järjestää työympäristön työvuoron päättyessä
x toimii astiahuollon tehtävissä
x käyttää turvallisesti ohjeiden mukaisia suojaimia, työvälineitä ja työmenetelmiä
x lajittelee keittiön tavallisimmat jätteet oikein eri jätelajeittain, kuten biojäte, lasi, metalli, kartonki ja paperi omiin astioihinsa
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x työskentelee työryhmän jäsenenä ja tekee vastuullaan olevat tehtävät, mutta tarvitsee ajoittain ohjausta
x noudattaa yhteisesti sovittuja ohjeita ja sääntöjä
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
Suurkeittiön ruokatuotanto
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x valmistaa ruokalajeja ruokaohjeiden mukaisesti
x laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakata ruokalajit kuljetusta varten
x palvella asiakkaita toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaisesti
x tehdä esivalmistelut seuraavaa työvuoroa varten
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö aikatauluttaa ja suunnittelee päivittäiset työtehtävänsä.
Henkilö
x vastaanottaa ja varastoi toisen apuna elintarvikkeita sekä kylmiä tai lämpimiä ruokia
x toimii toisen apuna ja valmiin suunnitelman mukaan erilaisissa päivittäin vaihtuvissa ruokatuotannon tehtävissä
x ottaa oman työnsä suunnittelussa huomioon turvallisuuden ja ylläpitää työympäristön turvallisuutta ja ergonomisuutta tutuissa tilanteissa
Henkilö valmistaa ruokalajeja ruokaohjeiden mukaisesti.
Henkilö
x käsittelee suurkeittiön ruokien raaka-aineita tarkoituksenmukaisella tavalla
x valmistaa ohjeiden mukaan työryhmän jäsenenä suuria annosmääriä vakioitujen ruokaohjeiden mukaan samalla hyödyntäen GN-mitoitettuja astioita
x suurentaa ja pienentää ohjattuna ruokaohjeita käyttäen alan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmia
x valmistaa ravitsevaa ja maukasta ruokaa työryhmän jäsenenä
x tulkitsee toisen apuna raaka-aineiden ja valmisteiden tuoteselosteita siten, että käyttää erityisruokavalioiden valmistukseen niihin sopivia raaka-aineita
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa
Henkilö laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakkaa ruokalajit kuljetusta varten.
Henkilö
x tarvittaessa pakkaa ja lähettää ruoat ja tarvikkeet kuljetettaviksi
x tekee ympäristöystävällisen ravitsemussuosituksen mukaisen malliannoksen ohjeen mukaan
x puhdistaa tarvittaessa kuljetusastiat ohjeen mukaan
Henkilö palvelee asiakkaita toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaisesti.
Henkilö
x käyttäytyy kohteliaasti ja kommunikoi asiakkaiden kanssa palvelutilanteessa
x neuvoo tarvittaessa asiakkaita ohjeen mukaan ravitsemussuositusten mukaisen ja terveellisen aterian kokoamiseen
x toimii omatoimisesti astiahuollon tehtävissä
Henkilö tekee esivalmistelut seuraavaa työvuoroa varten.
Henkilö
x siistii ja järjestää työ- ja asiakastiloja ohjeen mukaan
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x noudattaa työpaikan turvallisuusmääräyksiä eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille
x toimii työryhmän jäsenenä suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja yhteistyökumppaneiden kanssa
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x esivalmistaa ja valmistaa tilaisuuksien luonteenmukaisia tilaus- ja juhlaruokia
x laittaa ruokalajeja esille ja huolehtia tuotteiden riittävyydestä
x valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö perehtyy tilausmääräyksiin, aikatauluttaa ja suunnittelee ruokien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen.
Henkilö
x tutustuu tilausmääräyksiin ja tilaisuuksia koskeviin ohjeisiin toisen apuna
x suunnittelee ja aikatauluttaa yksittäisen työtehtävän toteutuksen työryhmän jäsenenä
x muuntaa ruoka-annoksia asiakkaiden tai asiakasryhmien tarpeet huomioiden toisen apuna
x organisoi ja jaksottaa työtään sekä toimii työryhmän jäsenenä aikataulun mukaisesti
Henkilö esivalmistaa ja valmistaa tilaisuuksien luonteenmukaisia tilaus- ja juhlaruokia.
Henkilö
x esivalmistaa ja valmistaa ruokalajeja hävikkiä välttäen
x tekee tavallisimpia ruokalajeja ja leivonnaisia ruokaohjeiden mukaan ja ruokalajeille sopivilla menetelmillä ja laitteilla
x valmistaa tilattuihin erityisruokavalioihin sopivat annokset ohjeen mukaan
x tarvitsee ohjausta noudattaessaan sovittuja annoskokoja
Henkilö laittaa ruokalajeja esille ja huolehtii tuotteiden riittävyydestä.
Henkilö
x organisoi tarvittaessa toisen apuna noutopöydän aloituspisteet ja tuotteet oikeaan järjestykseen
x pitää huolta ruokien riittävyydestä täydentäen tarjolla olevia ruokia
x asettelee ruokalajit esteettisesti tarjolle
x määrittelee toisen apuna tilaisuuksien ruokalajien annoskoot suhteessa ruokalajien määrään
Henkilö valmistautuu vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään.
Henkilö
x tekee yhteistyötä muun henkilöstön kanssa ja toimii tarvittaessa asiakaspalvelussa
x tunnistaa ohjattuna kansainvälisiä kulttuureja ja käytöstapoja sekä etiketin
x on mukana tilanneherkissä tilanteissa ja tunnistaa ohjatusti ongelmatilanteita ja niiden ratkaisutapoja
x päivittää, kommentoi ja korjaa tarvittaessa sosiaalisen median välineillä tapahtuvaa kommunikaatiota toisen apuna
x siistii ja järjestää työympäristön ja tekee tarvittaessa astiahuollon tehtäviä
x kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet työpaikan ohjeiden mukaisesti
x pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
x puhdistaa kuljetusastiat ohjeen mukaan
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x toimii työryhmän jäsenenä ja muun henkilöstön kanssa tilausruokien valmistustehtävissä
x arvioi oman toimintansa ja työn tekemisen vahvuuksiaan ja kehittämistarpeitaan
x työskentelee ergonomisesti
x noudattaa työehtosopimuksen mukaisia ja muita yhteisesti sovittuja ohjeita ja sääntöjä
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa