PAIKKO®
Oppimisympäristön tunnistamisraportti
Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla.
Oppimisympäristön tunnistaminen
Tämän oppimisympäristön tunnistaminen on toteutettu PAIKKO®- järjestelmän mukaisesti. Tunnistustyön työyksikössä on suorittanut ulkopuolinen asiantuntija, jolla on riittävä asiantuntemus ammatillisen tutkinnon perusteesta.
PAIKKO® on Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n hallinnoima järjestelmä, jonka työkaluja ovat ammatillisten perustutkintojen työversiot, oppimisympäristöjen raportit sekä osaamistodistus. Malli perustuu vuosina 2012-2018 toteutettujen ESR –hankkeiden tekemään kehittämistyöhön.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 2022
Perusteen nimi | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |
---|---|
Määräyksen diaarinumero | OPH-5085-2021 |
Koulutukset | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |
Osaamisalat | Asiakaspalvelun osaamisala |
Ruokapalvelun osaamisala | |
Tutkintonimikkeet | Tarjoilija |
Kokki | |
Voimaantulo | 01.08.2022 |
ePerusteet | https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854763/tiedot |
Organisaatio
Kuhmon kaupunki
Toimintayksikkö
Pitoeväs Ky, Virkatie 2, 88900 Kuhmo
Yhteyshenkilöt
Jussi Väisänen, esimies, 044 2354 890, pitoevas@gmail.com
Kotisivut ja sosiaalinen media
Facebook: https://www.facebook.com/Pitoev%C3%A4s-Ky-109290348448035
Oppimisympäristö tunnistettu
06.06.2022
Ulkopuolinen oppimisympäristön tunnistaja
Satu Help, ammatillinen opettaja , Kainuun ammattiopisto, Oppilaitoksen edustaja
Oppimisympäristöraportti päivitetty
24.01.2024
PAIKKO yhteyshenkilöt
Susanna Uusitalo Laatupäällikkö 0400 304 108 | Kirsi Hiekkala Suunnittelija 050 380 3022 | etunimi.sukunimi@kyt.fi www.paikko.fi |
---|
Oppimisympäristön kuvaus
Organisaation ja työ- ja toimintaympäristön kuvaus
Keväällä 2022 perustettu yritys tarjoaa ateriapalveluruokailua, pitopalvelua sekä kakut ja leivonnaiset tilauksesta Kuhmon keskustassa.
Miten tunnistetut tutkinnon osat/ammattitaitovaatimukset toteutuvat käytännön työtehtävissä
Toiminnassa toteutuvat monipuolisesti Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tässä raportissa kuvattuihin tutkinnon osiin ja ammattitaitovaatimuksiin liittyvät tehtävät.
Käytännön työtehtävät:
Ruokien esivalmistus (salaattien tekeminen, salaattien annostelua, jälkiruokien valmistelua), tiski- ja astiahuolto, aterioiden pakkaaminen, yleiset siistimistehtävät ja ruuan valmistus (kun taitoa karttuu). Ajokortillinen henkilö pääsee myös jakamaan ateriapalveluruokia koteihin. Kattaminen ja tarjoilu juhlatilaisuuksissa viikonloppuisin, somen päivittäminen.
Toiminnan erityispiirteitä
Toiminnassa toteutuu kokonaan Kainuun ammattiopiston paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa
Cateringpalvelut
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
• perehtyä ennakolta työtehtäviin ja ajoitukseen
• esivalmistaa ja valmistaa / tarjoilee tuotteita liikeidean mukaisesti
• laittaa tuotteita esille ja huolehtia tuotteiden riittävyydestä
• valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
• arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Tilat/laitteet/palvelut/menetelmät
Yrityksellä on oma juhlasali, jossa voi järjestää erilaisia juhlia ja tilaisuuksia (esim. muistotilaisuudet). Pitopalvelusta saatavilla tarjottavat juhlaruuat kotijuhliin kotiinkuljetuksella. Myös yksittäiset kakut ja leivonnaiset leivotaan tilauksesta. Ateriapalveluruokailun kautta tilattavissa päivän lämminruoka-ateria kotiin arkisin ja viikonloppuisin, lauantaina tuodaan sunnuntain ateriat. Aukioloajat ma - pe, tilauksesta avoinna myös viikonloppuisin. Ateria sisältää salaatin ja jälkiruuan.
Käytettävissä olevat laitteet keittiössä: iso ja pieni taikinakone, astianpesukone, hella, uunit, vihannessilppuri (yleiskone), parila, kippikattila, pienet keittiön sähkölaitteet.
Henkilöstöresurssit
1
Valmentautujien/ohjattavien määrä työyksikössä (min-max)
1 - 3
Referenssit
Muuta
Tämä oppimisympäristön tunnistamisraportti on tehty osana Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen OK-hanketta, jossa edistetään työttömien työnhakijoiden ja työmarkkinoilla heikoimmassa asemassa olevien työllistymistä opinnollistamisen avulla kainuulaisille työpaikoille.
Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2022–31.12.2023.
Kuvat
Tutkinnon muodostuminen
Oppimisympäristössä on mahdollista hankkia osaamista rastitetuista tutkinnon osista.
Pakollinen tutkinnon osa
x Ravitsemispalveluissa toimiminenAsiakaspalvelun osaamisala
- Asiakaspalvelu ja myynti- Annosruokien ja juomien tarjoilu
Ruokapalvelun osaamisala
x Lounasruokien valmistus- Annosruokien valmistus
Valinnaiset tutkinnon osat
- À la carte -ruoanvalmistus- À la carte -tarjoilu
- Juomien myynti ja tarjoilu
- Kahvilapalvelut
- Katu- ja pikaruokapalvelut
- Laivatalouspalvelut
- Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
- Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen
- Suurkeittiön ruokatuotanto
- 3D-tekniikan hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
x Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
x Tilaus- ja juhlatarjoilu
- Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen
- Huippuosaajana toimiminen
- Ilmastovastuullinen toiminta
- Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen
- Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen
- Yrityksessä toimiminen
- Yritystoiminnan suunnittelu
Tutkinnon osat
Osaamisen arviointi
Perustutkintojen yleiset arviointikriteerit
Henkilö- toteuttaa työn ohjeiden mukaisesti
- toimii yhteistyökykyisesti
- tarvitsee joissakin tilanteissa lisäohjeita
- hyödyntää työssä tarvittavaa perustietoa
- muuttaa toimintaansa saamansa palautteen mukaisesti
Ammattitaitovaatimukset
Ammattitaitovaatimukset voidaan saavuttaa seuraavilta osin (rastitettu):
Ravitsemispalveluissa toimiminen
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x huolehtia toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta
x palvella asiakkaita, myydä tuotteita ja rekisteröidä myyntiä
x päättää työvuoron työtehtävät
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö valmistautuu työvuoroon.
Henkilö
x pukeutuu tehtävän vaatimalla tavalla työpaikan ohjeiden mukaisesti työvaatteisiin, jalkineisiin sekä päähineeseen
x huolehtii ulkoisesta olemuksestaan sekä henkilökohtaisesta hygieniastaan
x noudattaa työaikoja
x suunnittelee ja aikatauluttaa toisen apuna työvuoronsa tehtäviä
x perehtyy työtään koskeviin puhdistusaineisiin ja käyttää pesuaineita turvallisesti
x kunnostaa toisen apuna asiakas- ja työtiloja sovitulla tavalla
x perehtyy työtään koskeviin työyhteisön sääntöihin, tietosuoja- ja turvallisuusohjeisiin sekä toimintatapoihin
x huomioi oman työnsä suunnittelussa turvallisuuden ja ylläpitää työympäristön turvallisuutta ja ergonomisuutta tutuissa tilanteissa
x perehtyy paikkakunnan ravitsemisalan yrityksiin ja toimipaikkoihin siten, että osaa nimetä niitä
x selvittää toisen apuna työpaikan sosiaalisen median kanavia
Henkilö huolehtii toimitilat käyttökuntoon, valmistaa tuotteita myyntiä varten sekä pitää niistä huolta.
Henkilö
x valmistaa ja esivalmistaa työryhmän jäsenenä erilaisista raaka-aineista aamiais- ja lounasruokia tai kunnostaa myyntipisteen
x käsittelee toisen apuna ruokaohjeen mukaisesti tarvittavan määrän raaka-aineita
x hallitsee turvallisesti veitsen käytön annettujen ohjeiden mukaisesti
x käyttää toisen apuna työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä turvallisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti
x välttää ohjattuna hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistuksen tilanteissa
x on perehtynyt kasvis- ja erityisruokavalioihin (laktoositon, maidoton, gluteeniton) siten, että pystyy luotettavasti kertomaan asiakkaille, mitkä tuotteet sopivat heille
x pitää toisen apuna huolen myytävien tuotteiden laadusta ja ennakoi ruokien riittävyyttä
x puhdistaa työtiloja käyttäen asianmukaista työjärjestystä, puhdistusaineita ja menetelmiä
x lajittelee jätteet jätehuolto-ohjeiden mukaisesti
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa
Henkilö palvelee asiakkaita, myy tuotteita ja rekisteröi myyntiä.
Henkilö
x toimii tarjoiluun ja asiakaspalveluun liittyvissä tehtävissä
- tunnistaa ohjatusti erilaiset maksutavat ja maksuvälineet
- käyttää myynnin rekisteröinnissä tutuissa työtilanteissa kassaa tai kassajärjestelmää
x toimii hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti
Henkilö päättää työvuoron työtehtävät.
Henkilö
x puhdistaa koneita ja laitteita, kokoaa, purkaa ja puhdistaa astiapesukoneen sekä kahvinkeittimen
x loppusiivoaa ja järjestää toisen apuna työ- ja asiakastiloja
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x siirtyy työryhmän jäsenenä seuraavaan annettuun työtehtävään työlistan mukaisesti
x pystyy toimimaan erilaisten ihmisten kanssa työyhteisössä ja pyytää tarvitessaan apua muilta
x noudattaa annettuja ohjeita eikä aiheuta toiminnallaan vaaraa
x noudattaa ergonomiaohjeita ja ylläpitää työkykyään
x toimii hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontaohjeita
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
Lounasruokien valmistus
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x valmistaa lounasruokia ja leivontatuotteita
x palvella asiakkaita
x tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö vastaanottaa, varastoi ja käsittelee raaka-aineita.
Henkilö
x ajoittaa ja jaksottaa työtänsä työryhmän jäsenenä
x vastaanottaa, varastoi ja käsittelee raaka-aineita ja muita tarvikkeita ohjeen mukaan (FIFO) hävikkiä välttäen ja ergonomisesti oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
x järjestää itselleen ergonomisesti turvallisen työympäristön
x tunnistaa ja käsittelee työpaikan tavallisimpia raaka-aineita, arvioi niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti ja kertoo ohjatusti tuotteiden alkuperän
x valitsee, esikäsittelee ja käyttää lounasruokien raaka-aineita ohjeen mukaisesti hävikkiä välttäen
x noudattaa työpaikan turvallisuusohjeita ja -määräyksiä
Henkilö valmistaa lounasruokia ja leivontatuotteita.
Henkilö
x käyttää ekologisesti toisen apuna lounasruokien valmistuksessa ja leivonnassa tarvittavia työpaikan koneita, laitteita ja välineitä ja puhdistaa laitteet taloudellisesti
x käsittelee ja käyttää eri jalostusasteella olevia elintarvikkeita ohjeen mukaan (kuorimattomia ja kuorittuja kasviksia, juureksia sekä pakasteita, sous-vide)
x valmistaa toisen apuna määrätyn lounaslistan tai arvioidun asiakasmäärän mukaan lounasruokia ja leivonnaisia tavallisimmilla menetelmillä hyödyntäen työpaikan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmaa
x muuntaa toisen apuna ruoka-annoksia asiakkaiden tai asiakasryhmien tarpeet huomioiden
x suurentaa, pienentää ja muuntaa ruokaohjeita ohjeiden mukaan käyttäen alan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmaa
x laittaa lounasruoat esille ohjeiden mukaisesti linjastoon tai noutopöytään ja huolehtii niiden riittävyydestä ja siisteydestä
x toimii ohjeiden mukaan yllättävissä ja erilaisissa työtilanteissa
x on perehtynyt terveellisen ravitsemuksen perusperiaatteisiin siten, että pystyy valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa lounasruokaa
x on perehtynyt ruoan kannattavaan ja kestävän kehityksen mukaiseen valmistamiseen siten, että kokoaa ympäristöystävällisen lautasmallin
x on perehtynyt ohjeen mukaan kasvis- ja erityisruokavalioihin (laktoositon, maidoton, gluteeniton) sekä tulkitsee tuoteselosteita siten, että pystyy valmistamaan toisen apuna tavallisimpia erityisruokavalioiden mukaisia lounasruokia
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa
Henkilö palvelee asiakkaita.
Henkilö
x on perehtynyt työpaikan sosiaalisen median kanaviin ja pystyy hyödyntämään ohjatusti erilaisia sosiaalisen median kanavia
x on perehtynyt ruokalistan suunnittelun periaatteisiin ja pystyy esittelemään, millaisista ruokalajeista työpaikan lounaslista koostuu ja osallistuu tarvittaessa ruokalistan suunnitteluun ohjatusti
x on perehtynyt eri ruokalajeihin ja työpaikan raaka-aineisiin siten, että pystyy kertomaan ruokalajeista ja raaka-aineista ja niiden alkuperästä
x laittaa lounaan ruokalajit esille linjastoon tai muutoin sovitulla tavalla
x dokumentoi ruokahävikkiä tarvittaessa toisen apuna
x palvelee asiakkaita ystävällisesti palvelumallin mukaisesti, mutta tarvitsee välillä ohjausta
x säilyttää ohjeen mukaan raaka-aineita sekä ruokia myös tarjoilun aikana oikeissa lämpötiloissa sekä pitää huolen siisteydestä
x toimii ohjattuna laatuvaatimusten mukaisesti
Henkilö tekee työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät.
Henkilö
x siistii ja järjestää työympäristön työvuoron päättyessä
x toimii astiahuollon tehtävissä
x käyttää turvallisesti ohjeiden mukaisia suojaimia, työvälineitä ja työmenetelmiä
x lajittelee keittiön tavallisimmat jätteet oikein eri jätelajeittain, kuten biojäte, lasi, metalli, kartonki ja paperi omiin astioihinsa
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x työskentelee työryhmän jäsenenä ja tekee vastuullaan olevat tehtävät, mutta tarvitsee ajoittain ohjausta
x noudattaa yhteisesti sovittuja ohjeita ja sääntöjä
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x esivalmistaa ja valmistaa tilaisuuksien luonteenmukaisia tilaus- ja juhlaruokia
x laittaa ruokalajeja esille ja huolehtia tuotteiden riittävyydestä
x valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö perehtyy tilausmääräyksiin, aikatauluttaa ja suunnittelee ruokien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen.
Henkilö
x tutustuu tilausmääräyksiin ja tilaisuuksia koskeviin ohjeisiin toisen apuna
x suunnittelee ja aikatauluttaa yksittäisen työtehtävän toteutuksen työryhmän jäsenenä
x muuntaa ruoka-annoksia asiakkaiden tai asiakasryhmien tarpeet huomioiden toisen apuna
x organisoi ja jaksottaa työtään sekä toimii työryhmän jäsenenä aikataulun mukaisesti
Henkilö esivalmistaa ja valmistaa tilaisuuksien luonteenmukaisia tilaus- ja juhlaruokia.
Henkilö
x esivalmistaa ja valmistaa ruokalajeja hävikkiä välttäen
x tekee tavallisimpia ruokalajeja ja leivonnaisia ruokaohjeiden mukaan ja ruokalajeille sopivilla menetelmillä ja laitteilla
x valmistaa tilattuihin erityisruokavalioihin sopivat annokset ohjeen mukaan
x tarvitsee ohjausta noudattaessaan sovittuja annoskokoja
Henkilö laittaa ruokalajeja esille ja huolehtii tuotteiden riittävyydestä.
Henkilö
x organisoi tarvittaessa toisen apuna noutopöydän aloituspisteet ja tuotteet oikeaan järjestykseen
x pitää huolta ruokien riittävyydestä täydentäen tarjolla olevia ruokia
x asettelee ruokalajit esteettisesti tarjolle
x määrittelee toisen apuna tilaisuuksien ruokalajien annoskoot suhteessa ruokalajien määrään
Henkilö valmistautuu vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään.
Henkilö
x tekee yhteistyötä muun henkilöstön kanssa ja toimii tarvittaessa asiakaspalvelussa
x tunnistaa ohjattuna kansainvälisiä kulttuureja ja käytöstapoja sekä etiketin
x on mukana tilanneherkissä tilanteissa ja tunnistaa ohjatusti ongelmatilanteita ja niiden ratkaisutapoja
x päivittää, kommentoi ja korjaa tarvittaessa sosiaalisen median välineillä tapahtuvaa kommunikaatiota toisen apuna
x siistii ja järjestää työympäristön ja tekee tarvittaessa astiahuollon tehtäviä
x kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet työpaikan ohjeiden mukaisesti
x pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
x puhdistaa kuljetusastiat ohjeen mukaan
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x toimii työryhmän jäsenenä ja muun henkilöstön kanssa tilausruokien valmistustehtävissä
x arvioi oman toimintansa ja työn tekemisen vahvuuksiaan ja kehittämistarpeitaan
x työskentelee ergonomisesti
x noudattaa työehtosopimuksen mukaisia ja muita yhteisesti sovittuja ohjeita ja sääntöjä
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
x noudattaa hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa
Tilaus- ja juhlatarjoilu
Ammattitaitovaatimukset
Henkilö osaa
x käyttää tilaisuuksiin sopivia tarjoilutapoja ja toimia yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa
x hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
x toimia liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukaisesti asiakaspalvelussa
x tehdä tilaisuuksien päättymiseen liittyvät tehtävät
x arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Osaamisen arviointi
Henkilö perehtyy tilausmääräyksiin ja kunnostaa asiakas- ja työympäristön tilaisuuksien luonteen ja tilausmääräyksien mukaan.
Henkilö
x perehtyy tilauksien ennakkotietoihin ja selvittää tilaisuuksien luonteet toisen apuna
x valmistelee ja varustaa tilaisuuksien luonteen mukaisen juhlatilan sekä työympäristön
x tietää tavallisimmat pöytämuodot ja liinoittaa niitä toisen apuna
x organisoi ja jaksottaa työtään sekä toimii työryhmän jäsenenä aikataulujen mukaisesti
x kunnostaa asiakastiloja
x ottaa oman työnsä suunnittelussa huomioon turvallisuuden ja ylläpitää työympäristön turvallisuutta ja ergonomisuutta tutuissa tilanteissa
Henkilö käyttää tilaisuuksiin soveltuvia tarjoilutapoja ja toimii yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa.
Henkilö
x käsittelee tarjoiluun tarkoitettuja astioita hygieenisesti ja huolellisesti
x valitsee työryhmän jäsenenä tarjoilutapoihin sopivat välineet ja laitteet sekä huolehtii niiden toimivuudesta
x tarjoilee lautasannoksia sekä tarjoaa, annostelee ja nostelee ruoka-annoksia
x tarjoilee ohjeen mukaisesti juomia ja ruokia
x kertoo tilaisuuksien mukaisesti asiakkaille tilatuista ruoista ja juomista sekä niiden sopivuudesta tavallisimpia erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille
- toimii asiakaspalvelussa ja myyntityössä anniskelusta säädettyjen määräysten ja ohjeiden mukaisesti työryhmän jäsenenä
- toimii voimassa olevan alkoholilain mukaisesti
- tietää alkoholilain mukaisen omavalvonnan vaatimukset toiminnalle
- osallistuu tarvittaessa vatitarjoiluun
x hyvästelee asiakkaat ystävällisesti
Henkilö hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa.
Henkilö
Henkilö toimii liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukaisesti asiakaspalvelussa.
Henkilö
x on mukana ohjatusti tilanneherkissä tilanteissa ja tunnistaa ongelmatilanteita ja niiden ratkaisutapoja
x tunnistaa erilaisia kulttuureja ja toimii etiketin mukaisesti
x noudattaa tilaisuuksien mukaista ruoka- ja tapakulttuuria sekä aikatauluja ohjeen mukaan
Henkilö tekee tilaisuuksien päättymiseen liittyvät tehtävät.
Henkilö
x puhdistaa tarvittaessa kuljetusastiat ja tarjoiluastiat ohjeen mukaan
x päivittää, kommentoi ja korjaa tarvittaessa sosiaalisen median välineillä tapahtuvaa kommunikaatiota toisen apuna
x tekee ohjattuna tilaisuuksien päättymiseen liittyvät tehtävät työpaikan toimintatavan mukaisesti
Henkilö arvioi omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Henkilö
x toimii työryhmän jäsenenä ja muun henkilöstön kanssa tilauksien tarjoilutehtävissä
x arvioi oman toimintansa ja työn tekemisen vahvuuksiaan ja kehittämistarpeitaan
x työskentelee ergonomisesti
x noudattaa työehtosopimuksen mukaisia ja muita yhteisesti sovittuja ohjeita ja sääntöjä
x noudattaa vaitiolovelvollisuutta suhteessa asiakkaisiin ja yritykseen
x noudattaa omavalvontasuunnitelmaa